Healing Sounds

In mijn behandelingen maak ik gebruik van helende frequenties. Zodra je bij mij binnenkomt voor een behandeling, land je in een oase van rust. Je hoort klanken die aanvoelen als een streling voor je ziel. Muziek die een veilige bedding creëert waarin losgelaten kan worden. Het is muziek die draagt, begeleidt, begrijpt en jou daar raakt, waar je heling mag ontvangen.

Geluid als therapie

Dat muziek heelt is voor de meeste mensen niet verbazend. We luisteren naar muziek als we blij zijn en iets willen vieren, maar ook als we verdrietig zijn en rouwen. Muziek helpt emoties te kanaliseren en om te zetten in iets tastbaars. Klanktherapie is een helingsvorm op zichzelf, die gebruik maakt van klanken om te ondersteunen bij bijvoorbeeld stress, angst en depressie.

Muziek geeft een ziel aan het universum, vleugels aan de geest, vlucht aan de verbeelding en leven aan alles. – Plato

Hoe kies ik de muziek?

Voordat de sessie begint, stem ik af op de cliënt en laat ik de muziek naar mij toekomen in een meditatie. Ik krijg dan precies door welke klanken er nodig zijn en welke muziek ik kan inzetten tijdens de sessie. De muziek neemt je mee op reis naar plekken die geheeld mogen worden. Het kan zijn dat we donkere stukken aanraken, die je dankzij de muziek net wat makkelijker kan aankijken en loslaten. Het gebeurt ook dat we juist het mooiste licht in jou ontmoeten, wat extra goed te doorvoelen is dankzij de muziek.

Het is verbazingwekkend hoe sterk cliënten lichamelijk en geestelijk reageren op het geluid en de energie van de muziek. Enkele noten op de juiste Hz frequentie vullen de kamer al met magie. Het geeft een gevoel van innerlijke bevrijding, verlichting, genezing en een engelachtige aanwezigheid.

Hoe werken muziekfrequenties?

Alles in het universum functioneert door middel van geluidstrillingen. Elk orgaan, bot, cel en vloeistof in het lichaam heeft een eigen trillingsfrequentie. Samen vormen ze een samengestelde frequentie zoals de instrumenten van een orkest. Wanneer een deel van het lichaam ontstemd is, heeft dit
invloed op het lichaam als geheel. Er ontstaat een disbalans, met mentale en fysieke klachten als gevolg. De juiste klankfrequenties helpen je terug te brengen naar een staat van rust, gezondheid en geluk

Photo by Saliha on Pexels

Photo by Saliha on Pexels

Voordelen klanktherapie

Het is aangetoond dat helende klanken de effectiviteit van een heling vergroten. Zo hebben de klanken niet alleen invloed op de geest, maar werken ze diep door tot in de weefsels, organen en cellen. Geen wonder dus dat ze ook blokkades en trauma’s in het lichaam aanraken, waardoor het mogelijk wordt deze makkelijker los te laten

De voordelen van helende klanken

 • Stress, pijn en angst verminderen

 • Slaap verbeteren

 • Minder stemmingswisselingen

 • Verbetering van het immuunsysteem

 • Verlaagt het cholesterolgehalte

 • Verbeterde ademhaling

 • Verlaagt hartslag/bloeddruk

 • Spierspanning loslate

Welke frequenties zijn helend?

De helende frequenties worden ook de Solfeggio frequenties genoemd. Ze maken deel uit van de oude zestonige toonladder waarvan wordt aangenomen dat deze heilige muziek bevat. Denk bijvoorbeeld aan de beroemde Gregoriaanse gezangen. De unieke tonen en gezangen geven spirituele zegeningen wanneer ze harmonieus worden gespeeld. Elke solfège-toon bevat frequenties die nodig zijn om energie in evenwicht te brengen en lichaam, geest en ziel in perfecte harmonie te houden.

Er zijn zes belangrijke Solfeggio frequenties:

 • 396 Hz om iemand te bevrijden van angst en schuldgevoel

 • 417 Hz voor het faciliteren van verandering en het ongedaan maken van situaties

 • 528 Hz voor wonderen en transformaties zoals DNA-reparatie

 • 639 Hz voor relaties en opnieuw verbinden

 • 741 Hz om oplossingen te vinden en zichzelf uit te drukken

 • 852 Hz om terug te keren naar spirituele orde

 • 963 Hz creëren van ruimte voor eenheid

Boek direct een energetische sessie

Ook de werking van helende klanken ervaren tijdens een behandeling bij mij?