HET MERKABA SYMBOOL

Mijn logo is het MerKaBa symbool, een symbool dat staat voor het lichtlichaam. ‘Mer’ betekent universele goddelijke bron, ‘Ka’ staat voor bewustzijn en ‘Ba’ betekent lichaam. Het Merkaba symbool steunt je tijdens spirituele groei en biedt bescherming. Het is een prachtig symbool om op te mediteren als je je energie wilt reinigen of om bescherming wilt vragen.

Het MerKaBa symbool

Over het MerKaBa symbool

Heilige Geometrie, Spirituele Genezing En Meditaties

Zoveel meer dan de eenvoudige vorm van een ster, de Merkaba heeft een diepe spirituele betekenis. Deze driedimensionale ster heeft acht punten en ontleent zijn naam aan Mer voor licht, Ka voor geest en Ba voor het lichaam. Men gelooft dat de Merkaba een goddelijk voertuig is om je in balans te houden.
Sinds de oudheid hebben mensen de mysteries en betekenis van de Merkaba ontrafeld. Het is onmogelijk om al deze diepte en reikwijdte in een vluchtige paragraaf te vatten, maar we zullen ons best doen om een kort inzicht te geven in de spirituele genezing van deze ster van heilige geometrie.

Geschiedenis
De Merkaba heeft een lange en complexe geschiedenis. Het woord Merkaba is een Hebreeuws woord en wordt geassocieerd met de Hebreeuwse Bijbeltekst van Ezechiël 1.4-26. Hoewel het woord zelf misschien niet expliciet voorkomt, komt het woord strijdwagen vele malen voor en Merkaba betekent strijdwagen. De term Merkabah (ook bekend als Merkava) heeft in feite betrekking op de wagen van de troon van God in het visioen van Ezechiël. Geleerden zeggen dat de troon of strijdwagen niet letterlijk moet worden genomen, maar meer verwijst naar hoe god en zijn aartsengelen in deze wereld worden geopenbaard.
Het woord Merkaba wordt eigenlijk verondersteld een Egyptisch woord te zijn (opgesplitst in de drie delen Mer, Ka en Ba). Zoals je kunt zien, heeft de Merkaba zowel religieuze als spirituele connotaties. Maar aangezien het Tsjaadsj-joodse volk gelooft dat de Merkaba een symbool is van het nadenken over hoe een beter mens te worden, is dit iets dat samenvloeit met de schoonheid van spiritualiteit en ook gewicht deelt met de ideeën achter heilige geometrie.

Heilige Geometrie
De geschiedenis van de Merkaba is een sterk symbool in het jodendom en heeft wortels in de Thora, maar is ook verbonden met heilige geometrie. Het ziet eruit als een driedimensionale versie van de Davidster. Het is een ster-tetraëder en met zijn geometrische vormen die in tegengestelde richtingen draaien, heeft het de kracht om een perfect verenigd en uitgebalanceerd energieveld te creëren. Bestaande uit tetraëders, zien we meteen dat de Merkaba-ster thema’s van balans en stabiliteit samenbrengt. Dit zijn de eerste van de platonische lichamen en met vier driehoekige zijden zitten de zijkanten plat, ongeacht wat de betekenis is dat structuur en stabiliteit onwrikbare krachten worden. De tetraëder is ook verbonden met de energie van de zonnevlecht – geaard, glorieus en klaar om op te stijgen – deze vorm weet zijn persoonlijke kracht vast te houden.
Men zegt dat de bovenste tetraëder de mannelijke kracht vertegenwoordigt, terwijl de onderste de vrouwelijke vertegenwoordigt. Dit kan ook worden toegepast op de aarde en de kosmos, waarbij de topvorm de kosmos is en de bodemvorm de aarde. Het kan worden toegepast op het fysieke rijk en het spirituele rijk, of het bestaan van donker en licht. Het zijn tegengestelde krachten die samenkomen om harmonie te creëren. Het idee dat deze energieën altijd in tegengestelde richting draaien maar dat deze energie balans creëert is een prachtig idee om vast te houden. Deze balans creëert de wagen of het voertuig van licht dat je lichaam en je geest naar een hoger bewustzijn kan brengen.
De Merkaba-vorm is in alles terug te vinden. Het bevindt zich in ons water, onze cellen, onze planten, onze dieren en is ontworpen door het universum zelf. De oorsprong ervan heeft ook betrekking op de levensbloem, de mandala en de levensboom. Deze tetraëders worden geassocieerd met het goddelijke en kunnen ons dichter bij ‘god’ of hoger bewustzijn brengen. Het opwaartse punt brengt ons hoger, terwijl het lagere punt ons verbonden houdt met de aarde en geaard houdt op onze astrale reizen.

Genezing
Als een krachtig beschermingsinstrument kan de Merkaba worden gebruikt bij het zoeken naar licht en diepe genezing. Van het helpen met de activering van je derde oogchakra tot het aanmoedigen om toegang te krijgen tot hogere dimensies en onvoorwaardelijke liefde te omarmen, er is veel in petto voor degenen die de Merkaba-ster in hun leven verwelkomen. Hier zijn een paar manieren waarop Merkaba balans, spirit en de stroom van prana in je aanwezigheid kan brengen.
De pijnappelklier openen
Wanneer de Merkaba wordt gebruikt in symmetrie met oude prana-ademhalingstechnieken, kan het helpen de prana-stroom in de pijnappelklier te herstellen. Deze klier bevindt zich in het midden van ons voorhoofd en staat ook bekend als het derde oogchakra. Wanneer deze klier wordt geactiveerd,
kan het ons helpen ons volledige potentieel te bereiken, ons aanmoedigen om toegang te krijgen tot hogere rijken, gebruik te maken van de krachten van visualisatie en ons spirituele bewustzijn te vergroten.
Brengt de hersenen in evenwicht
Bij de Merkaba draait alles om balans. Deze ingewikkelde en heilige ster brengt ons wezen in balans en doet dit door de activiteiten aan beide kanten van onze hersenen te herstellen en te ontsteken. Door beide hersenhelften te verlichten, kunnen we dieper afstemmen, ons begrip vergroten en ons openstellen voor nieuwe wegen van spirituele groei.

Opent het hart
Breek je hart open en verwelkom het wonder van onvoorwaardelijke liefde met de magische aanwezigheid van de Merkaba-ster. Omdat deze ster alles te maken heeft met heilige geometrie en harmonie, kan hij alle schakeringen van liefde koesteren en je kundalini-geest uitnodigen om op te stijgen.
Maak contact met de Bron
Merkaba’s zijn verbonden met energiebronnen en omdat ze je oproepen om contact te maken met je zielsintentie , heb je de kans om elke vorm van realiteit te creëren die je maar wilt. Wanneer geprogrammeerd, kan de Merkaba helder draaien met actieve yang-energie en dit moedigt je aan met de steun van deze ster om het soort leven te creëren dat je wilt leiden.
Verhoog je vibraties
Merkabas kan ook helpen om je vibraties te verhogen. De energie van de Merkaba kan stilstaande en negatieve energie verwijderen en kan ook een frisse stroom stimuleren. Dit kan ons van top tot teen verlichten en helpt ons ook om ons meer verbonden, uitgelijnd en één te voelen met onze ware verlangens. Met die frisse stroom van energie komt ook een gevoel van vreugde en verjonging.

Reinigt de chakra’s
Omdat de Merkaba vol beschermende krachten zit, heeft het ook de energie om chakra-blokkades te verwijderen die je volledige potentieel in de weg zouden kunnen staan. Om onze energie te laten stromen, helpt het om een duidelijke lijn over alle zeven punten van het lichaam te hebben. Soms kan deze energie vast komen te zitten of geblokkeerd worden, waardoor we niet meer synchroon lopen. De Merkaba is een krachtige kracht en het moedigt ons aan om gevoelens van angst en onwaardigheid los te laten die ons zouden kunnen tegenhouden.

Tekst van Niels Bagchus – Crystal Healing Art